Comisia parlamentară merge la închisoare pentru a investiga frauda bancară

  • 01 August 2019 08:05
Comisia parlamentară merge la închisoare pentru a investiga frauda bancară

Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare îl va audia astăzi, în penitenciarul nr.13, pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 și 18 ani de închisoare în două dosare sub acuzația de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de anchetă Alexandru Slusari.

El a mai spus că deține informații potrivit cărora, Serghei Iaralov, un apropiat al liderului PDM Vlad Plahotniuc, ar fi fost consilier la Ministerul Economiei, în anul 2013, când s-a produs emisiunea suplimentară de acțiuni la Banca de Economii.

„În lunile iunie-decembrie 2013, când s-a produs emisiunea suplimentară la Banca de Economii, consilierul Ministerului Economiei a fost Serghei Iaralov. Am intrat în posesia unei corespondențe interne, toate mesajele despre ce trebuie de făcut cu BEM, cum trebuie făcut cu BEM”.

Marți, 30 iulie, în Comisie a fost audiat deputatul democrat, Andrian Candu, fost Ministru al Economiei în perioada 2014-2015, când trei bănci din sistemul bancar moldovenesc au fost devalizate. La audieri nu s-a prezentat însă și fostul procuror general, Corneliu Gurin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău