Comisia națională pentru aderarea României la moneda euro se întrunește în ședință

  • 12 Aprilie 2018 09:29
Comisia națională pentru aderarea României la moneda euro se întrunește în ședință

Prima ședință a Comisiei naționale pentru trecerea la moneda euro va avea loc astăzi, subiectul central al reuniunii fiind diagnoza criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei unice europene.

Potrivit agerpres.ro, pe 28 martie a fost publicată în Monitorul Oficial OUG 24/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro.

„Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecință, printr-o ordonanță de urgență vom înființa Comisia națională de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economică, dar și a societății românești pentru acest pas important", declara atunci premierul Viorica Dăncilă.

Conducerea comisiei este formată din doi președinți, prim-ministrul și președintele Academiei Române, și doi vicepreședinți - guvernatorul BNR și vicepremierul pe probleme economice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău