Comisia națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să instituie stare de urgență în sănătate

  • 15 Mai 2020 11:57
Comisia națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să instituie stare de urgență în sănătate

Comisia națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează, astăzi, să instituie stare de urgență în sănătate publică. Un demers în acest sens a fost expediat de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică în adresa președintelui comisiei, care este prim-ministrul țării. Potrivit demersului, starea de urgență în sănătate publică urmează să fie instituită până la 30 iunie.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că o dată cu instituirea stării de urgență în sănătate publică măsurile restrictive rămân în continuare în vigoare.

Noi vorbim în continuare de atenționarea populației asupra faptului că cei care sunt în grupurile de risc rugăm foarte mult ca să se abțină  ca să iasă în locurile aglomerate. Pentru ei persistă acest risc din punct de vedere a stării de sănătate. Distanța socială de un metru rămâne a fi valabilă și aici nu poate fi vorba despre un termen de 30 iunie și va fi prelungită obligativitatea respectării distanței sociale. Sub aspect al igienei tusei, sub aspect al igienei mâinilor regulile rămân a fi obligatorii pentru că ele sunt niște măsuri pentru a preveni răspândirea infecției . Niște aspecte pe care le vom reglementa în continuare este ca să evităm locurile aglomerate, dar și aspecte privind în ce circumstanțe și în ce condiții purtăm măști, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În perioada stării de urgență va fi reluată imunizarea copiilor. În instituțiile medicale vor fi stabilite zile anumite pentru aceste proceduri. Vizitele la medici se vor face în baza programărilor prealabile.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună a precizat în legătură cu reluarea activităților că ele se vor produce gradual și se va ține cont  de evoluția situației epidemice din țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău