Comisia mixtă moldo-română în domeniul apărării s-a întrunit la Chișinău

  • 19 Aprilie 2019 09:24
Comisia mixtă moldo-română în domeniul apărării s-a întrunit la Chișinău

La Chișinău are loc, în perioada 18-19 aprilie, reuniunea Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, la reuniune participă reprezentanți ai instituțiilor de apărare ale R. Moldova și ale României, responsabili de domeniile politicilor de apărare, planificării strategice, logistice și cooperării internaționale.

„În cadrul ședințelor, părțile analizează cooperarea regională și militară dintre instituțiile de apărare ale celor două state, precum și perspectivele de intensificare a acesteia. Subiectele principale vizează, în special, reforma sectorului de apărare și realizările pentru 2018, cooperarea în domeniul planificării apărării și logistic, învățământul militar, participarea la exerciții militare și medicina operațională”, se precizează în comunicat. 

De asemenea, grupul de experți din România a avut o întrevedere cu Secretarul general de stat, Radu Burduja, în cadrul căreia s-a discutat despre sprijinul acordat de Guvernul României în modernizarea Armatei Naționale. „Radu Burduja a apreciat oferta educațională pentru militarii moldoveni în instituțiile de profil din România, asistența pentru elaborarea documentelor strategice – Strategia Națională de Apărare și Strategia Militară – și instruirea efectivului moldovenesc la exerciții bilaterale și multinaționale în comun cu militarii români”, au informat reprezentanții Ministerului Apărării. 

Reuniunile Comisiei mixte se desfășoară anual, în corespundere cu articolul 5 al Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău, la 20 aprilie 2012.

Prima reuniune a Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării a avut loc pe 21 septembrie 2015, în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău