Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a aprobat cererea de demisie a Tatianei Răducanu din cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor

  • 16 Mai 13:06
Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a aprobat cererea de demisie a Tatianei Răducanu din cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor

Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a luat act și a votat cererea de demisie a Tatianei Răducanu din cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor. Totuși, membrii Comisiei urmează să o audieze la acest subiect pe șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, autoarea scrisorii apărute în spațiul public prin care Tatiana Răducanu este acuzată de faptul că este apropiată și a executat comenzile lui Platon și Șor, transmite Radio Chișinău.

Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a luat act și a votat cererea de demisie a Tatianei Răducanu din cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor. Astfel, proiectul urmează a fi supus votului în cadrul ședinței Legislativului. În același timp, deputata PAS, Olesea Stamate, a spus că nu este de acord cu felul în care s-a produs această demisie:

„Eu votez... deși sunt împotriva acestei demisii, anume de felul în care a fost motivată. Și eu tare vreau să o invităm la Comisie pe dna Dragalin să discutăm...”, a spus Olesea Stamate.

Astfel, în timpul apropiat urmează să fie audiată în cadrul Comisiei Juridice și șefa Procuraturii Anticorupție, a spus președinta Comisei Veronica Roșca.

„Indicați în raport – membrii Comisiei solicită prezența dnei procuror-șef, Veronica Dragalin. Cu proximă ocazie , noi vom convoca ședința Comisei, să vină să explice argumentele din scrisoarea publică și din comunicatul de presă”, a declarat Veronica Roșca.

În cadrul ședinței plenare, deputații comuniști și socialiști au cerut audierea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Deputatul Grigore Novac a comentat că situația în domeniul justiției este precară și a cerut mai multă claritate, inclusiv și pe faptul demisiei Tatianei Răducanu.

„Este deja trecut de bunul simț...când chipurile trei ani se tot face reforma justiției și ați bătut pasul pe loc...”, a precizat Grigore Novac.

Solicitarea acestuia nu a fost susținută de către deputații PAS.

Între timp, Comisia Pre-Vetting a emis un comunicat de presă în care precizează că a luat act de declarațiile publice recente ale Procuraturii Anticorupție cu privire la Tatiana Răducanu, membră a Comisiei. Totodată, Comisia și-a exprimat speranța ca acuzațiile aduse împotriva acesteia să fie investigate minuțios de autoritățile naționale competente în deplină conformitate cu principiile unui proces echitabil.

Amintim că miercuri, Procuratura Anticorupție a confirmat autenticitatea scrisorii apărute în spațiul public, semnată de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, potrivit căreia „Tatiana Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco și Șor”. După apariția informației în spațiul public, judecătoarea Tatiana Răducanu a demisionat  din funcția de membră a celor două comisii de vetting și a respins acuzațiile, calificându-le drept false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău