Comisia juridică numiri și imunități a Parlamentului a aprobat cererile Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor

  • 21 Decembrie 2021 13:22
Comisia juridică numiri și imunități a Parlamentului a aprobat cererile Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat cererile Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor. Rapoartele vor fi transmise Parlamentului, a anunțat astăzi președinta Comisiei, Olesea Stamate, transmite Radio Chișinău.

Mâine, 22 decembrie, Biroul Permanent al Parlamentului urmează să decidă dacă ședința legislativă,  la care ar urma să se decidă ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor,  va fi publică sau nu.

Procuratura Generală a solicitat săptămâna trecută  legislativului  ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor, pentru a fi cercetat în nouă dosare.

Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorității, exprimat secret.

Ilan Șor a fost condamnat,  de prima instanță,  la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul furtul miliardului,  dar dosarul său trenează la Curtea de Apel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău