Comisia Europeană vrea să negocieze o soluție cu SUA privind subvențiile ilegale din domeniul aviatic

  • 13 August 2020 12:58
Comisia Europeană vrea să negocieze o soluție cu SUA privind subvențiile ilegale din domeniul aviatic

Comisia Europeană a apreciat joi decizia Statelor Unite de a nu exacerba disputa de 16 ani privind subvențiile ilegale din domeniul aviatic prin impunerea de noi tarife vamale, și a anunțat că vrea să negocieze o soluție pentru a încheia conflictul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Guvernul Statelor Unite a anunțat miercuri că va menține tarifele vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Airbus și de 25% pentru alte produse din UE, în pofida măsurilor luate de blocul comunitar.

"Comisia Europeană apreciază decizia Statelor Unite de a nu exacerba disputa de 16 ani privind subvențiile ilegale din domeniul aviatic prin impunerea de noi tarife vamale, și vrea să negocieze o soluție pentru a încheia conflictul", a declarat un purtător de cuvânt al Executivului comunitar. Acesta a adăugat că pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat sever sectorul aviației, făcând și mai urgentă rezolvarea disputei.

Ambele părți ar trebui să se bazeze pe această decizie și să-și intensifice eforturile de a găsi o soluție negociată, a precizat purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au impus din octombrie 2019 tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus și de 25% pentru produse din UE, inclusiv whisky din Scoția și Irlanda, vin din Franța și brânzeturi din diverse regiuni. Ulterior, tarifele vamale suplimentare pentru avioanele Airbus au fost majorate la 15%. Cele mai afectate țări sunt Spania, Germania, Franța și Marea Britanie (care produc avioane și componente Airbus), dar taxele au afectat, în măsură mai mică, și restul economiilor de pe piața unică europeană, ceea ce a dus la noi tensiuni între SUA și blocul comunitar. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău