Comisia Europeană va bloca fuziunea Siemens-Alstom

  • 05 Februarie 2019 18:29
Comisia Europeană va bloca fuziunea Siemens-Alstom

Comisia Europeană va anunța miercuri, 6 februarie, că a decis să blocheze proiectul de fuziune între activitățile feroviare ale grupului Alstom și cele ale grupului german Siemens, a declarat marți pentru DPA o sursă din apropierea acestui dosar.

Fuziunea dintre Alstom și Siemens ar da naștere unui gigant european în domeniul transportului feroviar, prezent în 60 de țări și cu o cifră de afaceri anuală de 15,6 miliarde euro. Această fuziune ar permite celor două companii să concureze cu chinezii de la CRRC și cu grupul canadian Bombardier.

Chiar dacă guvernele din Franța și Germania sunt în favoarea acestei tranzacții, care ar crea un campion european, Comisia Europeană este îngrijorată că noua entitate rezultată în urma fuziunii dintre Siemens și Alstom ar putea afecta concurența în Europa, în condițiile în care Alstom și Siemens sunt doi giganți din sectorul transportului feroviar european.

"Vrem să avem companii europene puternice care să poată concura pe plan mondial. Dar nu vom face jocuri politice și nici nu vom da dovadă de favoritism când vine vorba de a asigura un mediu concurențial egal", a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În replică, directorul general de la Alstom, Henri Poupart-Lafarge, a criticat "prejudecățile ideologice ale Bruxelles-ului", apreciind că, probabil, Executivul comunitar va interzice fuziunea fuziunea Siemens-Alstom. "Atunci când vorbim de crearea unui campion european, anumiți responsabili ai Comisiei Europene înțeleg că este vorba de un monopol", a spus Henri Poupart-Lafarge. Acesta a adăgat însă că în situația în care proiectul de fuziune va fi blocat de UE, Alstom nu va face recurs și nici nu va veni cu un nou proiect revizuit, astfel că Alstom și Siemens "vor merge fiecare pe drumul lor".

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău