Comisia Europeană reia achiziția comună de medicamente pentru tratarea COVID-19. A fost semnat un nou contract pentru Remdesivir

  • 19 Iulie 2022 18:03
Comisia Europeană reia achiziția comună de medicamente pentru tratarea COVID-19. A fost semnat un nou contract pentru Remdesivir

Comisia Europeană, prin Autoritatea sa pentru Pregătirea și Răspunsul în Domeniul Sanitar (HERA), a semnat un nou contract-cadru de achiziție comună cu compania farmaceutică Gilead pentru furnizarea de Veklury® (remdesivir), un tratament antiviral cunoscut și folosit până acum pentru pacienții cu COVID-19, se arată în comunicatul oficial al Executivului. 

Acesta este cel de-al doilea contract-cadru pentru acest tratament, primul contract fiind încheiat în aprilie 2022. De asemenea, 22 de state membre și țări din UE participă la achiziția comună a UE, în cadrul căreia pot achiziționa până la 2.250.000 de fiole.

„Încă de la începutul pandemiei, Comisia Europeană a depus eforturi neobosite pentru a facilita accesul pacienților europeni la echipamente medicale și tratamente. Acesta este un angajament pe care ni l-am asumat în cadrul Strategiei terapeutice a UE și pe care îl respectăm acum prin intermediul unui al doilea contract, pentru a ne asigura că tratamentele antivirale sunt disponibile pentru pacienții care au nevoie de ele. COVID-19 este încă alături de noi și vom continua să ne asigurăm că, pe lângă vaccinuri, avem la dispoziție și medicația necesară pentru a-i trata pe cei care au nevoie. Protejarea sănătății publice a cetățenilor noștri va fi întotdeauna prioritatea Uniunii Europene a Sănătății”, a transmis comisarul european pentru sănătate. 

În UE, Remdesivir poate fi utilizat pentru tratamentul COVID-19 la pacienții adulți și adolescenți cu pneumonie care necesită oxigen suplimentar, precum și pentru adulții care nu necesită oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de evoluție către o formă severă de COVID-19.

Acordul comun de achiziții publice al UE oferă celor 36 de țări participante posibilitatea de a achiziționa în comun contramăsuri medicale, ca alternativă sau completare la achizițiile la nivel național. Anterior, au fost încheiate contracte-cadru pentru medicamente împotriva COVID-19 cu Hoffmann-La Roche și GlaxoSmithKline Ltd. pentru achiziționarea de anticorpi monoclonali.

HERA continuă să colaboreze îndeaproape cu țările participante pentru a identifica și a pune în aplicare prioritățile pentru achizițiile comune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău