Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE

  • 29 Mai 2019 14:17
Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE

Comisia Europeană a recomandat miercuri în mod oficial ca Macedonia de Nord să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Recomandarea a fost făcută în urma unei reuniuni a Comisiei la Bruxelles, după cum a anunțat pe Twitter Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Pentru ca negocierile să poată fi demarate este necesar ca toate statele membre ale Uniunii Europene să fie de acord cu acest lucru.

Aderarea acestei țări la UE și NATO a fost blocată până recent de Grecia. Modificarea denumirii statului, din „Republica Macedonia” (recunoscută la nivel internațional sub denumirea „Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, n.r.) în „Republica Macedonia de Nord”, a fost o condiție impusă de Grecia pentru ca Atena să nu se mai opună aderării acestei țări la cele două organizații internaționale. Modificarea denumirii statului a fost decisă în urma Acordului de la Prespa, semnat în 2018. 

În luna martie, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că Uniunea Europeană intenționează să deschidă negocierile de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Blocul comunitar în luna iunie.

sursa: mediafax

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău