Comisia Europeană propune sancționarea patriarhului Kiril al Moscovei

  • 04 Mai 2022 12:57
Comisia Europeană propune sancționarea patriarhului Kiril al Moscovei

Comisia Europeană propune sancționarea șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, în cadrul unui al șaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina, potrivit unui document consultat miercuri de AFP, citat de Agerpres.

Noua listă, ce va trebui aprobată de statele membre ale Uniunii Europene, cuprinde 58 de personalități, printre care numeroși militari ruși. Pe listă se află și soția, fiica și un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum și șeful agenției de reglementare a telecomunicațiilor Roskomnadzor, Andrei Lipov.

Sancțiunile constau în interzicerea accesului în Uniunea Europeană și înghețarea activelor deținute pe teritoriul acesteia.

Peste o mie de persoane se află deja pe lista neagră europeană.

Patriarhul Kiril, „un aliat de lungă durată al președintelui Vladimir Putin, a devenit unul din principalii susținători a agresiunii militare împotriva Ucrainei”, subliniază documentul Comisiei.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, sub a cărei jurisdicție se află în jur de 150 milioane de credincioși în lume, în principal în Rusia, și-a înmulțit predicile în care susține ofensiva rusă în Ucraina.

La 27 februarie, el a vorbit despre o luptă a 'forțelor răului' care se opun 'unității' istorice între Rusia și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău