Comisia Europeană poartă discuții cu Pfizer și BioNTech asupra posibilității de a comanda mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19

  • 04 Ianuarie 2021 14:36
Comisia Europeană poartă discuții cu Pfizer și BioNTech asupra posibilității de a comanda mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19

Comisia Europeană poartă discuții cu grupul american Pfizer și compania germană BioNTech asupra posibilității de a comanda mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19, în afară de cele 300 de milioane de doze prevăzute deja în contractul existent, a anunțat luni un purtător de cuvânt al executivului comunitar, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Comisia verifică dacă există o cale de a adăuga doze suplimentare celor pentru care deja avem un acord'', a spus reprezentantul CE.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, deocamdată singurul autorizat în UE pentru vaccinarea împotriva COVID-19, este administrat în două doze.

Până la finalul lunii ianuarie este așteptată și avizarea vaccinului produs de compania Moderna, pentru care Comisia Europeană a comandat în numele statelor membre 80 de milioane de doze, cu o opțiune de încă 80 de milioane care a fost exercitată. Vaccinul Moderna este de asemenea administrat în două doze de persoană.

Mai multe alte vaccinuri candidat contractate de Comisia Europeană înregistrează întârzieri în studiile clinice, astfel că UE se poate baza pe mai puține doze decât preconizase la încheierea diferitelor contracte, încheiate cu Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca/Oxford, Sanofi/GSK și CureVac, toate însumând 1,3 miliarde de doze și opțiuni pentru încă 660 de milioane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău