Comisia Europeană oferă stagii de practică plătite. Tinerii au oportunitatea să lucreze la sediul din Bruxelles sau Luxemburg

  • 28 Iulie 14:52
Comisia Europeană oferă stagii de practică plătite. Tinerii au oportunitatea să lucreze la sediul din Bruxelles sau Luxemburg

Comisia Europeană oferă tinerilor posibilitatea să urmeze un stagiu de practică plătit în unul dintre departamentele instituției, precum cel de la Bruxelles, Luxemburg sau alte centre ale UE. Programul de stagii Blue Book este conceput pentru a încuraja talentul și pentru a cultiva viitorii lideri, scrie Diez.md.

Programul acoperă două direcții: stagiu administrativ și stagiu de traducere cu Direcția Generală Traduceri. Tinerii pot aplica doar pentru un singur tip de stagiu, potrivit sursei citate

În cazul stagiului administrativ, tinerii vor avea ocazia să lucreze în domeniul educației, culturii, sportului, științelor sau al dreptului concurenței, al resurselor umane, al politicii de mediu.

În cadrul Direcției Generale Traduceri, principala responsabilitate a unui stagiar va fi să traducă în și din minimum două dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE, pentru Comisia Europeană și pentru comunicarea dintre Comisie și public. La necesitate, vor fi efectuate și traduceri în/din alte limbi. Acest departament se ocupă exclusiv de textele scrise.

Programul este destinat candidaților cu pregătiri și identități diverse. Indiferent de cetățenie, gen, rasă, religie, dizabilitate sau orientare sexuală, persoanele care se regăsesc în criteriile de eligibilitate menționate mai jos sunt încurajate să participe. Candidații pot aplica pentru aproximativ 1.000 de posturi.

Programul Blue Book Traineeship urmează să se desfășoare în perioada 1 martie – 31 iulie 2025.

Organizatorii menționează că vor accepta candidații cu o abordare deschisă față de problemele europene, interesați de activitatea Comisiei, cu o atitudine proactivă și dispuși să lucreze într-un mediu multicultural.

Aici pot fi accesate condițiile și pașii pentru completarea cererii de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 30 august 2024. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Mon
21
Tue
21
Wed
21
Thu
22
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău