Comisia Europeană: Noi norme privind certificatul de vaccinare anti-COVID. Schimbările îi vizează pe minorii care călătoresc în UE

  • 29 Martie 2022 19:46
Comisia Europeană: Noi norme privind certificatul de vaccinare anti-COVID. Schimbările îi vizează pe minorii care călătoresc în UE

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ale minorilor nu vor expira după trecerea a 270 de zile de la administrarea seriei de vaccinare primară, a anunțat Comisia Europeană, care a adoptat marți norme noi privind certificatul de vaccinare în temeiul Regulamentului privind certificatul digital al UE privind COVID-19, informează un comunicat al reprezentanței CE în România.

Noile norme îi scutesc pe minori de la perioada standard de acceptare de 270 de zile pentru certificatele de vaccinare în urma seriei de vaccinare primară, scrie DIGI24.

Deși, în urma unei recomandări din partea EMA, a fost autorizat rapelul începând cu vârsta de 12 ani, nu toate statele membre recomandă în prezent administrarea dozei de rapel minorilor.

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adaptează la noile circumstanțe. În urma discuțiilor cu experți din domeniul sănătății publice din statele membre, am decis că certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui să expire. Atunci când călătoresc, ei vor putea continua să utilizeze certificatul primit după seria de vaccinare primară”, a declarat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

La rândul său, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a afirmat: „Pandemia nu a dispărut, iar vaccinarea rămâne o măsură vitală. Mesajul nostru nu s-a schimbat: vaccinați-vă, inclusiv cu dozele de rapel cât mai curând posibil. Vaccinarea salvează vieți și este esențială pentru noi toți”.

Excepția pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani se va pune în aplicare în etapa de verificare, prin adaptarea aplicațiilor mobile utilizate pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19. Până la 6 aprilie 2022, statele membre trebuie să efectueze adaptările tehnice necesare pentru aplicarea acestei derogări, adaugă comunicatul menționat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău