Comisia Europeană lansează un plan de acțiune anti-rasism

  • 18 Septembrie 16:55
Comisia Europeană lansează un plan de acțiune anti-rasism

Comisia Europeană a lansat vineri un plan de acțiune pentru intensificarea eforturile de combatere a rasismului în blocul comunitar, inclusiv în instituțiile sale, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Comisia susține că va încerca să amelioreze coordonarea dintre țări, să crească gradul de conștientizare și să impună aplicarea legislației care îi protejează pe oameni de discriminare.

"Progresul în combaterea rasismului și a incitării la ură în Europa nu este suficient de bun... Dar sperăm că în timp, cu mai mult efort, putem schimba tendința în Europa", a declarat vicepreședinta CE pentru valori și transparență Vera Jourova, în cadrul unei conferințe de presă.

"Acesta este scopul noului plan de acțiune și nu vom ezita să acționăm, inclusiv prin întărirea legislației noastre și prin aplicarea cu fermitate a regulilor", a adăugat ea.

Acest demers al Comisiei Europene urmează după anunțul de miercuri al președintei executivului comunitar, Ursula von der Leyen, realizat în cadrul discursului privind starea Uniunii, că va numi un nou coordonator anti-rasism. De asemenea, CE va organiza un summit anti-rasism anul viitor.

Un nou val de proteste a avut loc în toată lumea după uciderea recentă a mai multor persoane de culoare, printre care și George Floyd, în SUA, de către poliție.

Comisia Europeană a anunțat de asemenea că va încerca să sporească diversitatea în propriile servicii.

"Diversitatea în această comisie nu este suficientă. Diversitatea în instituțiile Uniunii Europene nu este suficientă", a spus Jourova.

Rețeaua Europeană împotriva Rasismului a salutat această inițiativă.

"Este un moment de cotitură pentru egalitate rasială și justiție și are un potențial semnificativ de a aduce o schimbare pozitivă pentru oamenii discriminați din cauza rasei în Europa", a declarat șefa rețelei, Karen Taylor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Thu
14
Fri
10
Sat
8
Sun
10
Mon
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău