Comisia Europeană lansează o consultare publică cu privire la noul cadru al UE pentru monitorizarea pădurilor

  • 25 August 2022 15:02
Comisia Europeană lansează o consultare publică cu privire la noul cadru al UE pentru monitorizarea pădurilor

Comisia Europeană a lansat o consultare publică online cu privire la viitoarea propunere legislativă privind un nou cadru al UE pentru monitorizarea pădurilor și planuri strategice, astfel cum se prevede în Strategia UE privind pădurile pentru 2030, informează comunicatul oficial.

Scopul este de a dezvolta un cadru de observare a pădurilor la nivelul UE pentru a oferi acces liber la informații detaliate, exacte, periodice și oportune privind starea și gestionarea pădurilor din UE.

„Pădurile noastre sunt supuse unei presiuni uriașe. Am fost cu toții martori la incendiile din această vară și, pe lângă schimbările climatice, pădurile suferă din cauza pierderii biodiversității, a creșterii utilizării terenurilor, a dăunătorilor și a intensificării exploatării forestiere. Cu toate acestea, ele joacă, de asemenea, un rol-cheie în răspunsul la aceste provocări. Această nouă inițiativă privind monitorizarea pădurilor și planurile strategice va asigura disponibilitatea în timp util a unor informații exacte privind pădurile UE, astfel încât factorii de decizie politică, silvicultorii și administratorii de terenuri să poată lua măsuri rapide și decisive ca răspuns la noile presiuni asupra pădurilor”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Pe lângă îmbunătățirea monitorizării pădurilor, informațiile colectate prin observarea pădurilor vor conduce la luarea de decizii mai bine fundamentate pe date privind pădurile.

 Această inițiativă va contribui, de asemenea, la crearea unei Europe adaptate la era digitală, deoarece va da posibilitatea oamenilor, întreprinderilor și administrațiilor să se adapteze, oferind acces la date armonizate privind pădurile și utilizând mai bine tehnologiile digitale, transmite caleaeuropeana.ro.

Acordul european pentru un mediu verde invită la acțiuni de îmbunătățire a cantității și calității pădurilor din Uniunea Europeană, astfel încât UE să își poată atinge obiectivul de neutralitate climatică și de creare a unui mediu sănătos. Noua Strategie forestieră a UE pentru 2030 a stabilit viziunea pentru împădurirea, conservarea și restaurarea eficientă a pădurilor în Europa.

Toate părțile interesate sunt invitate să își împărtășească opiniile în cadrul consultării publice online care se desfășoară până la 17 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău