Comisia Europeană își va închide jumătate din clădirile de birouri din Bruxelles până în 2030

  • 26 Mai 2021 10:04
Comisia Europeană își va închide jumătate din clădirile de birouri din Bruxelles până în 2030

Comisia Europeană intenționează ca până în 2030 să închidă jumătate dintre cele 50 de clădiri de birouri ale sale din Bruxelles, executivul comunitar urmând să permită lucrul de acasă și după încheierea pandemiei de COVID-19, relatează marți politico.eu.

Comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn a declarat că executivul comunitar 'va reduce semnificativ numărul clădirilor în cursul următorilor zece ani' până la 25 de clădiri în Bruxelles.

În pofida închiderii a jumătate dintre clădirile sale, spațiul total de birouri ale Comisiei Europene se va reduce cu doar 25% - de la 780.000 metri pătrați la 580.000 metri pătrați - întrucât executivul comunitar va comasa mai multe directorate generale în clădiri mai spațioase.

Hahn a adăugat că 'politica pe termen lung, până în 2030, privind clădirile'' încearcă să facă ''mai verde'' Comisia Europeană prin reducerea emisiilor și ''mai digitală'' prin păstrarea regimului de lucru de acasă ca practică standard după încheierea pandemiei de coronavirus.

Reorganizarea spațiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil și mai atractiv.

Aceasta este o schimbare majoră pentru o instituție ce reprezintă în mod colectiv a doua mare economie a lumii și arată cât de dramatic pandemia a remodelat condițiile de muncă. De asemenea, ea ilustrează o integrare și mai mare a obiectivelor climatice în deciziile manageriale din cele mai importante instituții europene și mondiale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0,51 m/s
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
14
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău