Comisia Europeană insistă că România, Bulgaria și Croația pot intra în Schengen

  • 05 Decembrie 2022 13:43
Comisia Europeană insistă că România, Bulgaria și Croația pot intra în Schengen

Comisia Europeană a subliniat luni că Bulgaria, România și Croația îndeplinesc ''în totalitate toate cerințele'' pentru a fi membre cu drepturi depline ale spațiului de liberă circulație Schengen și se așteaptă ca Cei 27 să dea undă verde primirii lor, joi, în pofida faptului că unele țări se opun, transmite EFE, citat de Agerpres.

Vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european Margaritis Schinas le-a transmis, într-o conferință de presă, statelor membre care ''se îndoiesc'' de evaluarea Comisiei Europene privind eligibilitatea în special a Bulgariei și României de a intra în Schengen că includerea lor va duce ''în fapt la controale mai multe și mai bune, nu la mai puține''.

''Cred că aceasta este o parte a dezbaterii care trebuie să iasă la lumină acum, că se apropie momentul critic al deciziei. Este un mit, și este nedrept să se proiecteze argumentul că (...) extinderea presupune mai puține controale. Este vorba despre mai multe controale și controale mai bune'' din punct de vedere calitativ, a insistat Schinas.

Vicepreședintele executivului european a răspuns în acest mod la rezervele formulate de Austria și Suedia la aderarea Bulgariei și României și la anunțul Regatului Țărilor de Jos că va bloca prin veto aderarea Bulgariei, notează EFE.

Schinas a subscris ''în totalitate'' la afirmația comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a apreciat că cele trei țări îndeplinesc ''pe deplin'' cerințele pentru a se alătura spațiului Schengen. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău