Comisia Europeană ia în calcul reglementarea criptomonedelor înainte de 2019 ca urmare a volatilității pieței

  • 28 Februarie 2018 17:05
Comisia Europeană ia în calcul reglementarea criptomonedelor înainte de 2019 ca urmare a volatilității pieței

Comisia Europeană plănuiește ca până la finalul anului curent să adopte o rezoluție care să reglementeze piața criptomonedelor, cu scopul de a proteja consumatorii și investitorii de volatilitatea pieței, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai industriei, care a avut loc la Bruxelles, informează New Europe.

“Scopul acestei mese rotunde a fost, în primul rând, de a contura Planul de acțiune privind FinTech șicpoziția UE la viitoarea G20 din Buenos Aires”, a spus Dombrovskis, referindu-se la tehnologia financiară care descrie un sector al serviciilor financiare emergente. “Nu am exclus posibilitatea de a merge mai departe (prin reglementarea criptomonedelor) la nivelul UE, dacă vedem, de exemplu, că există un risc crescut, dar niciun răspuns internațional clar la această amenințare”, a completat acesta.

Germania și Franța au solicitat deja includerea  problemei criptomonedelor pe agenda întrunirii G20, care se va desfășura în capitala Argentinei, justificând că ”acestea reprezintă un risc considerabil pentru investitori”.

”Acesta este un fenomen global și este important să existe o monitorizare internațională”, a spus Dombrovskis. ”Tipul de răspuns va depinde de faptele și circumstanțele privind criptomonedele specifice. Pe baza evaluării riscurilor și oportunităților, luând în calcul sustenabilitatea actualului cadru de reglementare existent pentru aceste instrumente, Comisia va stabili dacă este necesară o acțiune de reglementare la nivelul UE”, a completat înaltul oficial european.

O decizie privind adoptarea de către Comisie a unei legislații care să vizeze piața criptomonedelor va fi lăsată în slujba Autorităților europene de supraveghere financiară (ESA).

Sursa: CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău