Comisia Europeană evaluează implementarea condițiilor de debursare pentru prima tranșă din cele 100 de milioane de euro

  • 14 Iunie 2018 13:55
Comisia Europeană evaluează implementarea condițiilor de debursare pentru prima tranșă din cele 100 de milioane de euro

Comisia Europeană informează că, împreună cu Serviciul European de Acțiune Externă, evaluează în prezent gradul de implementare a primelor 10 condiții pentru debursarea primei tranșe din cele 100 de milioane de euro acordate R. Moldova.

Comisia Europeană informează că, împreună cu Serviciul European de Acțiune Externă, evaluează în prezent gradul de implementare a primelor 10 condiții pentru debursarea primei tranșe din cele 100 de milioane de euro acordate R. Moldova. „Decizia va fi bazată pe o analiză detaliată a îndeplinirii de către Moldova a condițiilor de politică economică, a pre-condițiilor politice precum și pe progresul în cadrul programului cu FMI”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Directoratului General pentru Economie și Finanțe, Annikky Lamp, pentru portalul Moldova.org. 

În luna martie, ministrul Finanțelor Octavian Armașu declara că R. Moldova îndeplinise deja 10 condiții pentru debursarea primei tranșe din cele 100 milioane de euro de asistență macro-financiară. Făcând referire la niște scrisori cu note de apreciere din parte Comisiei Europene, ministrul susținea că o parte din condițiile necesare pentru debursarea celorlalte două tranșe au fost îndeplinite.  

Ofițerul de presă al Comisiei a precizat că scrisorile între Comisia Europeană și Ministerul Finanțelor au scopul de informare asupra unui număr limitat de probleme și nu reprezintă toate aspectele care sunt luate în calcul în evaluarea finală. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău