Comisia Europeană consideră “necesar” ca România, Bulgaria și Croația să devină parte a spațiului Schengen

  • 03 Iunie 2022 11:29
Comisia Europeană consideră “necesar” ca România, Bulgaria și Croația să devină parte a spațiului Schengen

Comisia Europeană a organizat joi cel de-al treilea Forum Schengen, o componentă-cheie a ciclului anual de guvernanță Schengen și o reuniune desfășurată în marja Consiliului Schengen la care vor participa miniștrii de interne din UE, context în care executivul european a insistat asupra aderării, Bulgariei, Croației și României la spațiul Schengen.

“Importanța finalizării spațiului Schengen: Comisia a subliniat necesitatea ca Consiliul să adopte deciziile care să permită Croației, precum și României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a spațiului Schengen. Același lucru se va aplica și Ciprului, după ce va finaliza cu succes procesul de evaluare Schengen”, se arată într-un comunicat al CE remis CaleaEuropeană.ro.

În primul său raport privind Starea Spațiului Schengen, dat publicității la data de 24 mai, Comisia Europeană a solicitat Consiliului UE să permită României, Croației și Bulgariei să devină parte a spațiului Schengen, “având în vedere că toate criteriile au fost îndeplinite”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău