Comisia Europeană așteaptă rezultatul oficial al alegerilor din SUA înainte de a comenta

  • 04 Noiembrie 2020 15:01
Comisia Europeană așteaptă rezultatul oficial al alegerilor din SUA înainte de a comenta

Comisia Europeană a îndemnat miercuri la răbdare până când autoritatea electorală din SUA va anunța rezultatul final al alegerilor prezidențiale americane, după ce președintele Donald Trump și-a declarat victoria înaintea încheierii numărării voturilor în statele-cheie, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

''Așteptarea noastră este ca autoritățile responsabile cu procesul (electoral) în SUA să fie cele care anunță rezultatele'', a spus la o conferință de presă purtătorul de cuvânt principal al Comisiei Europene, Eric Maner, care a refuzat să comenteze pe marginea numărării voturilor în SUA și a semnalat că Bruxellesul are ''încredere în puternicele tradiții democratice ale Statelor Unite''. El nu a comentat nici reacția premierului sloven, Janez Jansa, care l-a felicitat pe Trump pentru câștigarea alegerilor înaintea încheierii numărării voturilor.

La rândul său, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că ''UE este în continuare dispusă să construiască o puternică asociere transatlantică, bazată pe valorile și istoria noastră comune'', indiferent cine va fi președintele SUA.

Conform ultimelor date, Donald Trump are asigurați 213 electori din cei 270 necesari în Colegiul Electoral pentru a câștiga alegerile și Joe Biden 224 de electori.

Mai multe state-cheie în deznodământul scrutinului prezidențial american - respectiv Pennsylvania, Michigan și Wisconsin - au avertizat că vor mai avea nevoie de ore sau poate chiar zile pentru a număra toate voturile, parțial din cauza numărului mare de voturi prin corespondență.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău