Comisia Europeană aprobă utilizarea telefoanelor 5G în avion, din 2023

  • 01 Decembrie 2022 11:40
Comisia Europeană aprobă utilizarea telefoanelor 5G în avion, din 2023

Telefoanele mobile cu 5G vor putea fi folosite la bordul avioanelor europene, după cum a hotărât Comisia Europeană, care a actualizat decizia de implementare privind spectrul comunicațiilor mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologia 5G în zbor. „5G va permite servicii inovatoare pentru persoane și oportunități de creștere pentru întreprinderile europene, transmite Rador.

Cerul nu mai este limita atunci când vine vorba de posibilitățile oferite de conectivitatea super rapidă și de capacitate mare”, subliniază într-un comunicat comisarul pentru Piața internă, Thierry Breton.

Serviciul va fi furnizat în cabina aeronavelor echipate cu dispozitive speciale de rețea pentru conectarea utilizatorilor și direcționarea apelurilor, mesajelor text și de date printr-o rețea satelitară.

Comisia Europeană a modificat, de asemenea, o decizie de punere în aplicare a benzilor de frecvență 5 GHz, care va face să devină disponibile benzile pentru Wi-Fi în transportul rutier, de exemplu în mașini și în autobuze.

Decizia pune bazele inovațiilor în sectorul automobilelor. În conformitate cu Decizia de punere în aplicare modificată, statele membre vor pune la dispoziție benzile de frecvență de 5 GHz pentru utilizarea la bordul mijloacelor de transport pe șosele cât mai curând posibil și cel târziu până la 30 iunie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău