Comisia Europeană aprobă ajutorul de 73 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia

  • 29 Decembrie 2020 18:20
Comisia Europeană aprobă ajutorul de 73 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia

Comisia Europeană consideră că sprijinul de 73,02 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Măsura este menită să compenseze pagubele suferite pe 19 rute de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), în perioada 16 iunie - 31 octombrie 2020, a apreciat marți Executivul comunitar.

"În urma analizei cantitative, transmisă de autoritățile italiene, s-au identificat pagubele provocate de măsurile de izolare impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei și, prin urmare, compensațiile nu depășesc ceea ce este necesar pentru remedierea prejudiciului pe acele rute", a afirmat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență.

În septembrie, Comisia Europeană a dat undă verde sprijinului de stat de 199,45 milioane de euro acordat operatorului aerian italian.

Alitalia, pe care autoritățile de la Roma vor să o renaționalizeze, este subiectul a două investigații ale Executivului comunitar pentru împrumuturile de 1,3 miliarde de euro obținute de compania aeriană în 2017 și în 2019.

"Investigațiile noastre privind sprijinul anterior de care a beneficiat Alitalia sunt în derulare și suntem în contact cu autoritățile de la Roma privind planurile lor și respectarea reglementărilor UE", a declarat Margrethe Vestager.

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia cu o flotă de aproape 100 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinații din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma și de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaționale.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariații au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor și a salariilor. Compania supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău