Comisia Europeană anunță semnarea unui contract cu Pfizer-BioNTech, după anunțul despre vaccinul anti-COVID

  • 09 Noiembrie 2020 19:14
Comisia Europeană anunță semnarea unui contract cu Pfizer-BioNTech, după anunțul despre vaccinul anti-COVID

Comisia Europeană va semna în curând un contract pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer și BioNTech, a anunțat luni Ursula von der Leyen, șefa CE, scrie Agerpres.

Anunțul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficiență de peste 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuții cu gigantul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potențiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opțiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. Cu toate acestea, o înțelegere nu a fost încă semnată până acum.

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, catalogând anunțul ca „vești bune”.

Cu câteva minute mai devreme, un important parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul UE a spus că un acord este iminent. „Conform informațiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus Peter Liese, potrivit Mediafax.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson pentru potențialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia și Marea Britanie au anunțat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Pfizer și partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficiență de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni și a afectat economia lumii. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate și se așteaptă să solicite autorizația SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgență a vaccinului.

În prezent, aproape 20 de vaccinuri sunt în ultimele faze de testare și au avut rezultate promițătoare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău