Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic din care face parte și R.Moldova

  • 19 Martie 2020 14:00
Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic din care face parte și R.Moldova

Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic, program al Uniunii Europene din care face parte și Rep. Moldova.

Obiectivele politicii pe termen lung a Parteneriatului Estic după 2020 au ca scop sporirea comerțului, consolidarea conectivității și aprofundarea integrării economice cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rep. Moldova și Ucraina, consolidând instituțiile democratice, statul de drept, reziliența de mediu și climatică, sprijinind transformarea digitală și promovând societăți echitabile și inclusive.

Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell a spus că Parteneriatul Estic rămâne un element esențial al politicii externe a UE, iar propunerile vor consolida în continuare cele șase țări partenere, menținând în același timp accentul pe livrarea unor rezultate tangibile, pozitive pentru toți cetățenii.

Comisarul european pentru Vecinătate și Negocieri privind Extindere, Olivér Várhelyi, a transmis un mesaj foarte clar țărilor partenere din est de sprijin pentru a construi economii puternice prin atragerea investițiilor străine directe și prin consolidarea conectivității în sectoarele cheie, precum transportul, energia și mediul.

”Vom lucra îndeaproape pentru a aborda provocările de astăzi în ansamblu, inclusiv pandemia COVID-19 în curs de desfășurare”, a subliniat oficialul european.

Următorul Summit al Parteneriatului Estic se va desfășura în iunie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău