Comisia Europeană alocă Lituaniei 37 de milioane de euro pentru soluționarea crizei migranților de la granița cu Belarus

  • 11 August 2021 14:19
Comisia Europeană alocă Lituaniei 37 de milioane de euro pentru soluționarea crizei migranților de la granița cu Belarus

Comisia Europeană va aloca Lituaniei o asistență financiară de 37 de milioane de euro, pentru soluționarea crizei migranților care intră ilegal pe teritoriul lituanian dinspre frontiera cu Belarus - a anunțat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne de la Vilnius scrie Rador.

Potrivit instituției, decizia în acest sens a fost luată după vizita delegației Comisiei Europene în Lituania, în timpul căreia a fost efectuată o evaluare a nevoilor țării în contextul crizei migranților.

„Această asistență va contribui la satisfacerea nevoilor legate de infrastructura de primire și reținere a migranților, de procedurile pentru examinarea cererilor de azil, de condițiile de viață sigure și decente, serviciile necesare pentru migranții ilegali, asigurarea securității locurilor de cazare, precum și comunicarea în caz de criză și diseminare a informațiilor. De asemenea, am convenit să continuăm să căutăm soluții pentru finanțarea sistemelor de supraveghere” - a precizat ministerul, într-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne de la Vilnius, anul acesta, 4.112 migranți au trecut ilegal frontiera în Lituania dinspre Republica Belarus. Autoritățile lituaniene subliniază că este vorba despre un număr de migranți de 55 de ori mai mare decât cel înregistrat pe tot parcursul anului 2020 și de 110 ori mai mare decât în ​​întregul an 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău