Comisia Europeană a prezentat calea de tranziție pentru un ecosistem turistic rezilient, ecologic și digital

  • 08 Februarie 2022 19:46
Comisia Europeană a prezentat calea de tranziție pentru un ecosistem turistic rezilient, ecologic și digital

Comisia Europeană a prezentat, marți, un plan creat în comun cu actorii ecosistemului turistic, care detaliază acțiunile-cheie, obiectivele și condițiile pentru a realiza tranziția verde și digitală și reziliența pe termen lung a sectorului turistic, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Calea de tranziție invită comunitatea din sectorul turistic să pună în aplicare măsuri în 27 de domenii, inclusiv: să investească în circularitate pentru a reduce consumul de energie și apă, deșeurile și poluarea, precum și pentru a răspunde mai bine cererii tot mai mari de turism durabil; să îmbunătățească practicile de schimburi de date pentru a permite noi servicii turistice inovatoare și pentru a îmbunătăți gestionarea durabilă a destinațiilor; să investească în competențe pentru a asigura disponibilitatea forței de muncă calificate și cariere atractive în ecosistemul turistic.

"Numai printr-o strânsă colaborare am reușit să elaborăm o viziune comună pentru turismul din UE și să convenim asupra modalităților de realizare a acesteia. Această cale va stabili agenda pentru turismul european în următorii zece ani. Aș dori să invit astăzi toate părțile interesate să se alăture procesului comun de punere în aplicare", a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Implicarea activă a tuturor actorilor din sector va fi esențială pentru succesul tranziției verzi și digitale. Acesta este motivul pentru care Comisia lansează marți o anchetă online, invitând comunitatea turistică din UE să facă schimb de informații cu privire la angajamentele individuale și colective și să își exprime interesul de a colabora la punerea în aplicare a tranziției. Comisia va colabora cu părțile interesate pentru a orienta, a sprijini și a monitoriza progresele tranziției.

Dezvoltarea căii de tranziție pentru turism a început în iunie 2021 cu o consultare a părților interesate cu privire la scenariile pentru tranziția turismului. Au fost organizate mai multe ateliere și reuniuni ale părților interesate pentru a continua schimbul de idei și pentru a oferi detalii cu privire la propuneri.

Această cale de tranziție este prima realizată ca parte a unei acțiuni mai ample anunțate în actualizarea strategiei industriale, publicată la 5 mai 2021, în care Comisia a solicitat ecosistemelor industriale să accelereze transformarea verde și digitală și să sporească reziliența economiei europene, se menționează în comunicat.

Comisia a inițiat principiul creării în comun cu părțile interesate a unor căi de tranziție ca instrument esențial de colaborare pentru transformarea verde și digitală a ecosistemelor industriale.

În prezent, CE lucrează la crearea în comun a unor căi pentru mobilitate, construcții, industriile mari consumatoare de energie și ecosistemele economiei sociale și de proximitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău