Comisia Europeană a numit primul său coordonator antirasism

  • 17 Mai 2021 19:50
Comisia Europeană a numit primul său coordonator antirasism

Comisia Europeană a numit primul său coordonator antirasism, îndeplinind astfel un important angajament asumat în planul de acțiune antirasism al Uniunii Europene, informează luni website-ul executivului comunitar, transmite Agerpres.

Rolul Michaelei Moua (Finlanda) în noua sa calitate va fi de a menține un contact strâns cu reprezentanții minorităților rasiale și etnice și de a transmite preocupările acestora Comisiei.

Michaela Moua va interacționa cu statele membre, cu Parlamentul European, cu societatea civilă și mediul academic pentru a întări răspunsurile politice în domeniul combaterii rasismului și va coopera cu alte servicii ale executivului european pentru a pune în aplicare politica acestuia vizând prevenirea și combaterea rasismului.

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a salutat numirea Michaelei Moua, subliniind că "munca ei va fi esențială pentru punerea în aplicare a planului de acțiune antirasism".

"Cu această numire, Comisia face încă un pas important în promovarea unei Uniunii Europene antirasiste. Intenționăm să ne întărim eforturile de combatere a rasismului în strânsă legătură cu țările UE, societatea civilă și alte părți interesate", a asigurat Dalli.

Michaela Moua are studii în domeniul dezvoltării internaționale și a ocupat posturi de conducere în mai multe organizații nonguvernamentale din Finlanda consacrate combaterii rasismului și discriminării, iar în ultimii ani a lucrat la Ministerul finlandez al Justiției, având o vastă experiență și expertiză în combaterea rasismului și a discriminării pe baze etnice și promovarea unei societăți egale și diverse din punct de vedere etnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău