Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar pe fondul situației energetice dificile din Republica Moldova

  • 16 August 2022 16:51
Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar pe fondul situației energetice dificile din Republica Moldova

Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar Republicii Moldova pe fondul situației energetice dificile. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea de la Comisia Europeană.

„Direcția generală pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene a alocat astăzi 75 de milioane de euro pentru sprijin bugetar”, a scris oficialul, potrivit INFOTAG.

Potrivit ei, „Comisia Europeană continuă să sprijine Moldova într-o situație dificilă din punct de vedere energetic, având în vedere creșterea prețurilor la gaze pentru cei mai vulnerabili și nevoia de îmbunătățire a eficienței energetice”.

În luna aprilie, Parlamentul European a aprobat, iar Consiliul UE a decis ca Republica Moldova să primească 150 mil. euro pe parcursul a doi ani și jumătate, în trei tranșe a câte 50 mil. euro, din 2022 până în 2024.

Din suma totală, 120 mil. euro este un împrumut, iar 30 mil. euro reprezintă grant. La 1 august, Comisia Europeană a alocat prima tranșă de 50 de milioane de euro din asistență macrofinanciară de 150 mil. euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău