Comisia Europeană a aprobat preluarea Enel Romania de către PPC

  • 23 Iunie 2023 14:36
Comisia Europeană a aprobat preluarea Enel Romania de către PPC

Comisia Europeană a aprobat vineri, 23 iunie, preluarea operațiunilor din România ale grupului italian Enel de către grupul Public Power Corporation S.A. din Grecia, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, transmite Agerpres.

„Comisia a ajuns la concluzia că achiziția nu ridică îngrijorări cu privire la competiție, având în vedere absența suprapunerilor între activitățile celor două companii", se precizează într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Grupul italian de utilități Enel a anunțat pe 9 martie că își va vinde operațiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor și concentrarea pe energiile verzi.

La rândul său, grupul PPC a informat luna trecută că tranzacția prin care urmează să preia activele Enel din România rămâne în grafic pentru a se finaliza în al treilea trimestru al anului.

Odată cu finalizarea achiziției, Grupul PPC își va consolida poziția în regiune și va deveni cel mai mare jucător de pe piața de energie din Europa de Sud-Est. Mai exact, va depăși capacitatea instalată de 11 GW și va deservi 8,9 milioane de clienți, pe mai multe piețe, cu aproximativ 41 TWh de energie electrică furnizată, 78 TWh distribuiți și peste 27 TWh generați, în timp ce baza reglementată a activelor (Regulated Asset Base) va ajunge la 4,15 miliarde de euro.

Prezent în cinci țări din sud-estul Europei și cu o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro, PPC este o companie solidă, aflată în curs accelerat de creștere, care produce, distribuie și furnizează energie electrică.

Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziției EDS - Energy Distribution Solutions în 2018) și România (achiziția Enel România). PPC a fost fondată în 1950 și este listată la Bursa de Valori din Atena.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău