Comisia Europeană: Chișinăul NU-ȘI PERMITE stagnare

  • 27 Martie 2015 14:33
Comisia Europeană: Chișinăul NU-ȘI PERMITE stagnare

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Republica Moldova în 2014 trebuie văzut la Chișinău ca un semnal de alarmă, nu mai este timp de pierdut în implementarea reformelor.

Declarația aparține președintelui delegației Parlamentului European la Comisia Parlamentară de Asociere Uniunea Europeană-Moldova, Andi Cristea, care a prezidat, joi, 26 martie, ședința de lucru în cadrul căreia au fost discutate situația politică actuală din Republica Moldova și rezultatele primului Consiliu de Asociere UE-Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului eurodeputatului, un punct separat pe ordinea de zi a fost constituit de raportul de progres al Republicii Moldova în 2014 în cadrul Politicii Europene de Vecinătate, prezentat de Comisia Europeană și înaltul reprezentant pentru politică externă și de securitate, în urmă cu două zile.

Referindu-se la raportul Comisiei Europene, Andi Cristea a declarat că e un raport obiectiv și care surprinde corect realitatea. Chișinăul nu își permite stagnare. Lucrurile pozitive din raport sunt rezultatul muncii fostului guvern, pentru că actualul s-a format recent, după o perioada nepermis de lungă de negocieri politice. Dacă îl comparăm cu rapoartele anterioare, este unul mai puțin bun”, a spus eurodeputatul.

Raportul constata că Republica Moldova trebuie să intensifice lupta împotriva corupției, să continue reformele în domeniul justiției, să sporească transparența în sectorul bancar și să modifice Constituția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău