Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunțat oficial data când va avea loc al doilea tur de scrutin

  • 01 Aprilie 2019 12:05
Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunțat oficial data când va avea loc al doilea tur de scrutin

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunțat oficial că în Ucraina va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. După numărarea a 60% din buletinele de vot, niciunul dintre candidații la alegerile prezidențiale din Ucraina nu a acumulat necesarul de voturi.

„Atrag atenția că va avea loc al doilea tur de scrutin. Comisia Electorală Centrală din Ucraina are o sarcină extrem de ambițioasă pentru că perioada dintre anunțarea rezultatelor finale și semnarea de către comisie a protocolului privind desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin, pe data de 21 aprilie, este una extrem de scurtă", a declarat luni, în cadrul unui briefing, președinta Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, Tatiana Slipaciuk. 

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a numărat 62,74% din buletinele de vot. Liderul acestui scrutin este comediantul ucrainean, Volodimir Zelenski, care a acumulat 30,40% din voturile exprimate de alegători, după numărarea a 62,74% din buletinele de vot.

Pe locul doi s-a situat președintele ucrainean în exercițiu, Petro Proșenko, care a acumulat doar 16,34% din sufragii.

Pe locul trei s-a situat liderul Partidului Batkivșcina Iulia Timoșenko, cu 13,09% din voturile exprimate, urmată de candidatul Platforma de Opoziție Pentru Viață, Iuri Boiko.

Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe data de 21 aprilie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău