Comisia de la Veneția urmează să își expună opinia cu privire la verificarea constituționalității acțiunilor Partidului „Șor”

  • 09 Decembrie 2022 13:18
Comisia de la Veneția urmează să își expună opinia cu privire la verificarea constituționalității acțiunilor Partidului „Șor”

Comisia de la Veneția urmează să își expună opinia cu privire la verificarea constituționalității acțiunilor Partidului „Șor”, după ce autoritățile de la Chișinău au solicita o opinie în acest sens. După cum a declarat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei intervenții la TVR Moldova, în prezent există suficiente probe care ar demonstra încălcarea continuă a legislației de către reprezentanții acestui partid politic.

Amintim că în luna noiembrie, Ministerul Justiției a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită scoaterea partidului Șor în afara legii. Potrivit Ministerului, prin toate activitățile de până acum, formațiunea a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și amenință securitatea Republicii Moldova. Intenția a fost calificată de liderul partidului, Ilan Șor drept un abuz grav din partea actualei guvernări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău