Comisia de la Veneția salută votul Parlamentului Ucrainei privind înființarea unui tribunal anticorupție

  • 08 Iunie 2018 09:13
Comisia de la Veneția salută votul Parlamentului Ucrainei privind înființarea unui tribunal anticorupție

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, consideră că adoptarea legii privind înființarea unui tribunal anticorupție în Ucraina este o dovadă a continuării reformelor în această țară - scrie Korrespondent, amintind că Parlamentul de la Kiev a aprobat joi, în a doua lectură, înființarea unui tribunal anticorupție, la inițiativa președintelui Petro Poroșenko.

"Cu mare satisfacție și, aș spune, chiar cu mare bucurie, am aflat despre decizia de astăzi (joi - n.red) a Radei Supreme privind adoptarea legii referitoare la Curtea Supremă Anticorupție. Potrivit mesajelor primite, noua lege corespunde recomandărilor Comisiei de la Veneția" - a declarat Buquicchio, felicitându-i în acest sens pe deputații ucraineni și mulțumind tuturor celor care au contribuit la adoptarea acestei legi.

Potrivit președintelui Comisiei de la Veneția, "acesta este un pas important pentru Ucraina și pentru Europa". Totodată, Gianni Buquicchio a solicitat tuturor celor implicați în acest proces să asigure formarea rapidă a tribunalului anticorupție și să ofere instituției respective mijloace adecvate de funcționare.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău