Comisia a parlamentară a avizat candidaturile pentru funcțiile de ambasadori ai R.Moldova în mai multe țări. Care sunt acestea

  • 11 Martie 2020 12:32
Comisia a parlamentară a avizat candidaturile pentru funcțiile de ambasadori ai R.Moldova în mai multe țări. Care sunt acestea

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în ședința de astăzi, candidaturile pentru funcțiile de Ambasadori ai Republicii Moldova în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, China, Irlanda, Italia, Cehia și SUA, comunică MOLDPRES.

Potrivit legislației cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari și plenipotențiari sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Astăzi, comisia a avizat candidatura lui Andrian Roșa pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Letonia, a lui Igor Bodiu – în Republica Polonă, Alexei Cracan va fi reprezentantul țării noastre în Republica Portugheză, Anatol Cebuc – în Republica Bulgaria, Dumitru Braghiș – în Republica Populară Chineză, Larisa Minculeț – în Irlanda, Anatol Urecheanu – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Italiană, Alexandru Codreanu – în Republica Cehă și Eugen Caras, în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău