Comisarul European, Vytenis Andriukaitis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

  • 29 Iunie 2017 15:56
Comisarul European, Vytenis Andriukaitis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

Comisarul European responsabil pentru Sănătate și Securitate Alimentară, Vytenis Andriukaitis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova între 5-6 iulie.

Oficialul european va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre cooperarea dintre UE și Republica Moldova privind sănătatea, rezistența la tratamente antimicrobiene, controlul utilizării tutunului, vaccinare, accesul la medicamente, deșeurile alimentare și securitatea alimentară. El va avea întâlniri cu ministrul Săntății, Ruxanda Glavan, cu premierul Pavel Filip, cu ministru adjuct al Agriculturii și Industriei Alimentare,  Iurie Ușurelu, și cu directorul Agenției pentru Securitate Alimentară, Gheorghe Gaber. 

Obiectivul acestor întâlniri este de a discuta progresul Republicii Moldova în alinierea legislației naționale cu cea a UE, precum și stadiul implementării angajamentelor sanitare și fitosanitare în concordanță cu Acordul de Asociere UE-Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

La finalul vizitei sale,  Comisarul Andriukaitis va participa la un eveniment public unde va avea o dezbatere deschisă cu cetățenii din Republica Moldova, pe marginea principalelor teme actuale în domeniul sănătății publice și securității alimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău