Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine la Chișinău. Mâine, 26 noiembrie, va efectua o vizită de monitorizare a construcției drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni

  • 25 Noiembrie 2021 11:37
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine la Chișinău. Mâine, 26 noiembrie, va efectua o vizită de monitorizare a construcției drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, întreprinde astăzi și mâine o vizită oficială la Chișinău. Ea va discuta cu oficialii de la Chișinău asistența acordată de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi în Rep. Moldova.

Agenda vizitei include întâlniri oficiale cu președinta Maia Sandu, șeful Parlamentului, Igor Grosu, premierul Natalia Gavrilița, precum și cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Adina Vălean va efectua o vizită de monitorizare a construcției drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni-granița României și drumul de ocolire a satului Bahmut, raionul Călărași.

Drumul de ocolire a satului Bahmut este în proces de lucru, iar finalizarea acestuia este planificată pentru anul 2022. Programul de Reabilitare a Drumurilor din Republica Moldova este finanțat prin intermediul împrumuturilor contractate de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și prin intermediul unei componente de grant oferite de către Uniunea Europeană.

În cadrul lucrărilor generale de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, Uniunea Europeană și instituțiile financiare internaționale vor oferi suport în reabilitarea a peste 700 km de drum.

Programul de reabilitare a drumurilor din Moldova, demarat în 2014, are un buget total: 315 milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro sunt oferite sub formă de Grant din partea UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău