Comisarul european pentru politică regională într-o vizită în Bulgaria

  • 12 Iunie 2015 17:43
Comisarul european pentru politică regională într-o vizită în Bulgaria

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, începe luni o vizită de două zile în Bulgaria, principalul punct al agendei fiind investițiile și politica de coeziune, potrivit agenției de presă Focus.

Fondurile alocate Bulgariei în cadrul politicii de coeziune a Uniunii Europene se ridică la 7,6 miliarde euro pentru perioada de programare financiară multianuală 2014-2020.

Noile programe operaționale au ca scop creșterea competitivității prin sprijinirea IMM-urilor, crearea de sisteme și structuri pentru dezvoltarea inovării și a studiilor științifice de înaltă calitate, ameliorarea infrastructurii și a serviciilor de bază, precum furnizarea apei și sistemul de canalizare și îmbunătățirea serviciilor administrative.

Luni, comisarul european va vizita podul peste Dunăre de la Ruse, unde se va întâlni cu vicepremierul Tomislav Doncev, responsabil pentru fonduri UE și politici economice.

Crețu și Doncev vor inaugura bulevardul Tutrakan din Ruse, care a fost reabilitat în cadrul unui proiect transfrontalier româno-bulgar.

În a doua zi a vizitei la Sofia, comisarul european pentru politică regională se va întâlni cu premierul bulgar Boiko Borisov, cu miniștrii însărcinați cu programele de investiții în cadrul politicii de coeziune, precum și cu primarul Sofiei, Iordanka Fandakova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău