Comisarul european pentru justiție: UE a blocat active rusești de 17 miliarde de euro prin sancțiunile aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei

  • 30 Octombrie 2022 11:12
Comisarul european pentru justiție: UE a blocat active rusești de 17 miliarde de euro prin sancțiunile aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei

Uniunea Europeană a blocat active rusești în valoare de peste 17 miliarde de euro în cadrul sancțiunilor aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, publicațiilor din grupul belgian Funke, preluate sâmbătă de dpa.

“Până acum au fost blocate activele a 90 de persoane, peste 17 miliarde de euro în șapte state membre (ale Uniunii Europene – n. red.), inclusiv 2,2 miliarde în Germania”, a spus comisarul european, citat de Agerpres.

Despre acest subiect, Reynders a afirmat că “dacă banii confiscați de UE provin din activități infracționale, este posibil să fie dirijați către un fond de compensare pentru Ucraina. Cu toate acestea, suma nu este nici pe departe suficientă pentru finanțarea reconstrucției”.

El a precizat că în cadrul sancțiunilor occidentale au fost blocate și rezerve valutare de 300 de miliarde de euro ale băncii centrale a Rusiei. “Din punctul meu de vedere, este cel puțin posibil să se păstreze aceste 300 de miliarde ca garanție că Rusia va contribui voluntar la reconstrucția Ucrainei”, a adăugat oficialul european. 

Politicienii ucraineni au cerut de mai multe ori ca activele respective să fie folosite pentru reconstrucția țării lor după război, reamintește dpa, conchide sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău