Comisar European: „Ținând cont de cererea depusă de R. Moldova, Comisia Europeană lucrează asupra acestei aplicații în mod accelerat din cauza războiului din Ucraina”

  • 05 Mai 2022 10:25
Comisar European: „Ținând cont de cererea depusă de R. Moldova, Comisia Europeană lucrează asupra acestei aplicații în mod accelerat din cauza războiului din Ucraina”

Comisia Europeană este impresionată că a primit deja răspunsul din partea autorităților de la Chișinău la prima parte a chestionarului privind gradul de pregătire pentru a obține statutul de țară candidat la Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.

Opinia a fost exprimată de comisarul european pentru extindere și vecinătate,  Olivér Várhelyi, în timpul unui discurs în Parlamentul European, care urmează să se adopte astăzi o rezoluție în favoarea Republicii Moldova pentru acordarea statului de țară candidat.

„Ținând cont de cererea depusă de Republica Moldova, Comisia Europeană lucrează asupra acestei aplicații în mod accelerat din cauza războiului din Ucraina. Suntem impresionați că am primit deja răspunsul din partea Chișinăului la prima parte a chestionarului. Odată ce Comisia Europeană va analiza răspunsurile, o decizie va fi luată de Consiliul European. Nu avem un termen limită stabilit, dar ne pregătim ca acest lucru să se întâmple înainte de întrunirea Consiliului European din 24-25  iunie”, a spus comisarul european pentru extindere și vecinătate,  Olivér Várhelyi.

Comisarul european a reafirmat că Uniunea Europeană va fi alături de Republica Moldova, ajutând în gestionarea crizei refugiaților, cea privind gazele naturale, dar și pentru a întări economia țării.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău