Comisar european: Sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi reduse

  • 12 Noiembrie 2014 14:56
Comisar european: Sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi reduse

Johannes Hahn, noul comisar european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, susține că în prezent "este destul de clar că nu poate fi vorba despre niciun fel de reducere a sancțiunilor impuse împotriva Federației Ruse".

Potrivit comisarului, după adoptarea "acordurilor de la Minsk", în luna septembrie, Uniunea Europeană a început să se gândească la posibilitatea de a reduce sancțiunile aplicate împotriva Moscovei, însă ultimele acțiuni ale Rusiei în estul Ucrainei au impus o reconsiderare a unei astfel de poziții. Mai mult decât atât, în opinia lui Johannes Hahn, unele țări vor încerca să vină cu sancțiuni mult mai severe împotriva Rusiei.

De asemenea, comisarul a respins ideea că Rusia a forțat Ucraina și UE să amâne introducerea zonei de liber schimb. "Această amânare a fost necesară, pentru că era nevoie de pregătirea sectorului de afaceri ucrainean" - a subliniat Hahn. Comisarul a mai precizat că sprijină strategia președintelui Petro Poroșenko privind depunerea cererii de aderare a Ucrainei la UE în anul 2020. "Cred că aceasta este o abordare foarte înțeleaptă, pe care o vom sprijini în mod sigur" - a remarcat Johannes Hahn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău