Comerțul cu UE și Parteneriatul Estic va fi impulsionat în cadrul unui proiect comun

  • 29 Aprilie 2021 19:06
Comerțul cu UE și Parteneriatul Estic va fi impulsionat în cadrul unui proiect comun

Centrul Internațional de Comerț (ITC), în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, a organizat ieri prima reuniune a părților interesate în realizarea proiectului „EaP Trade Helpdesk”. Acesta va impulsiona comerțul țării noastre cu Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, transmite MOLDPRES.

Proiectul, cu o durată de cinci ani, vizează intensificarea relațiilor economice și comerciale dintre țările Parteneriatului Estic (PaE) și Uniunea Europeană, precum și în regiunea PaE, transmite sursa citată.

Ca urmare a implementării proiectului, întreprinderile din țările Parteneriatului Estic vor avea acces sporit la informații comerciale cuprinzătoare, veridice și transparente privind regiunea PaE și UE prin intermediul portalului „EaP Trade Helpdesk”. Centrul de asistență online, disponibil prin intermediul portalului, va permite întreprinderilor să raporteze probleme legate de export și import și să obțină soluții practice de la autoritățile naționale relevante.

„Republica Moldova este un participant activ al Parteneriatului Estic, care a facilitat semnarea Acordului de Asociere, ce a permis cetățenilor țării noastre să călătorească fără vize în UE și să beneficieze de comerț fără taxe. Rezultatele scontate ale proiectului „EaP Trade Helpdesk” vor fi obținute numai prin eforturi comune și printr-o colaborare consolidată, care va contribui la dezvoltarea unui spațiu informațional eficient pentru întreprinderi și toate părțile interesate implicate în comerțul internațional”, a declarat Iuliana Drăgălin, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.  

Lansat la sfârșitul anului 2019, proiectul „EaP Trade Helpdesk” este implementat de ITC, agenție comună a Organizației Națiunilor Unite și a Organizației Mondiale a Comerțului. Acesta este sprijinit de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei sale EU4Business.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău