Comercianți din Emiratele Arabe Unite vor achiziționa fructe din R. Moldova

  • 26 August 2022 10:24
Comercianți din Emiratele Arabe Unite vor achiziționa fructe din R. Moldova

Pentru acest sezon comercianți din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt interesați să achiziționeze mere, pentru anul viitor ar dori să cumpere și cireșe, iar în perspectivă - struguri moldovenești. Despre aceasta a discutat reprezentantul unei companii importatoare de fructe pentru EAU și țările din vecinătate, care a vizitat săptămâna curentă Moldova Fruct, la invitația Asociației și proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Agricultura Performanta în Moldova, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul companiei a venit în această perioadă pentru documentare în privința sortimentului de soiuri, discuții cu potențialii furnizori pe aspecte ce țin de tranzacții, scrie sursa citată.

„Principalele cerințe enunțate de cumpărător față de merele moldovenești sunt: soiul Gala - colorație roșie intensă, alte soiuri de mere roșii dulci, mere verzi - Granny Smith, Golden”, indică Asociația Moldova Fruct.

Moldova Fruct a avut primele discuții cu reprezentanții companiei respective în noiembrie 2021, în cadrul unei misiuni în Emiratele Arabe Unite și ulterior la expoziția Fruit Logistica 2022 de la Berlin, Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău