Comasarea dosarelor lui Stoianoglo, sub semnul întrebării. Se opun procurorii

  • 06 Octombrie 2022 14:30
Comasarea dosarelor lui Stoianoglo, sub semnul întrebării. Se opun procurorii

Acuzatorii care au gestionat dosarul în care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este învinuit de abuz în serviciu, sunt împotriva comasării cu dosarul în care inculpatului i se incriminează divulgarea datelor urmăririi penale și inviolabilitatea vieții personale. Completul de judecată, condus de Angela Catană, urmează să ia o decize săptămâna viitoare dacă va accepta să examineze și cel de al doilea dosar intentat lui Stoianoglo.

Este vorba de dosarul în care procurorului general suspendat i se incriminează că a făcut publice discuțiile dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și fostul ambasador al UE la Chișinău, Peter Michalko, scrie anticoruptie.md.

„În fiecare caz aparte, procurorii au fost desemnați de către Consiliul Superior al Procurorilor. Nu poate un alt procuror să-lși asume un dosar în care este învinuit procurorul general dacă nu a fost împuternici de Consiliu”, a argumentat în instanță acuzatoarea Elena Cazacov.

Împotriva comasării s-a pronunțat și Viorel Morari, parte vătămată în cel de al doilea dosar.

Amintim că magistrata Natalia Patrașcu de la Judecătoria Chișinău a dispus, săptămâna trecută, comasarea celui de al doilea dosar penal pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, cu un alt dosar care se examinează în instanță.

Propunerea a venit din partea avocaților lui Stoianoglo. Apărătorii au solicitat ca acest dosar să fie comasat cu dosarul în care clientul lor este învinuit de abuz în serviciu, aflat pe rol de mai multe luni în Judecătoria Chișinău.

Natalia a Patrașcu a dispus transmiterea dosarului pentru comasare, însă decizia definitivă urmează să fie luată de completul de judecată care examinează dosarul pentru abuz în serviciu.

În gestiunea Judecătoriei Chișinău se află trei dosare penale pe numele procurorului general suspendat. Totodată, Procuratura Anticorupție continuă investigațiile în alt dosar, în care Stoianoglo este învinuit de îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău