Comandantul-șef al armatei ucrainene: Deținem în continuare controlul asupra orașului Bahmut

  • 12 Februarie 2023 09:30
Comandantul-șef al armatei ucrainene: Deținem în continuare controlul asupra orașului Bahmut

Armata ucraineană susține că menține controlul în Bahmut, oraș esențial din estul țării care se află de mai multe săptămâni în centrul unor confruntări dure cu forțele ruse, relatează DPA.

„În ciuda presiunii constante a inamicului, deținem în continuare controlul în Bahmut și luăm măsuri pentru a stabiliza linia frontului în jurul acestui oraș", i-a transmis comandantul-șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, șefului Statului Major al SUA, Mark Milley, într-o discuție telefonică.

El a mai spus că situația în regiunea Donețk din estul Ucrainei este tensionată și că Moscova lansează în zonă până la 50 de atacuri pe zi.

Zalujnîi a precizat de asemenea că au loc lupte intense în jurul orașelor Vuhledar și Marinka.

"În unele secțiuni ale frontului, am reușit să recuperăm poziții pierdute anterior și să stabilim un avanpost acolo", a explicat el.

Comandantul-șef a declarat totodată că forțele ucrainene au nevoie de o putere de foc solidă, ceea ce înseamnă suficiente arme și muniție.

Zalujnîi a mai spus că i-a mulțumit lui Milley pentru sprijinul Washingtonului și a salutat înțelegerea arătată de generalul american în privința nevoilor Ucrainei în lupta împotriva Rusiei și pentru obținerea victoriei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău