Comandantul vasului de croazieră Costa Concordia a mai provocat un accident în 2010

  • 02 Martie 2012 14:06
Comandantul vasului de croazieră Costa Concordia a mai provocat un accident în 2010

Comandantul vasului de croazieră Costa Concordia, care a naufragiat pe 13 ianuarie, a mai provocat un accident în 2010 când pachebotul pe care-l conducea a intrat cu vitezã prea mare într-un port german, potrivit informațiilor din anchetã publicate astăzi în presă. Francesco Schettino comanda Costa Atlantica, care a intrat în coliziune cu nava…

Comandantul vasului de croazieră Costa Concordia, care a naufragiat pe 13 ianuarie, a mai provocat un accident în 2010 când pachebotul pe care-l conducea a intrat cu vitezã prea mare într-un port german, potrivit informațiilor din anchetã publicate astăzi în presă. 

Francesco Schettino comanda Costa Atlantica, care a intrat în coliziune cu nava Aida Blu. Comandantul s-a justificat atunci, susținând cã 'nu cunoștea limita de vitezã și nu a primit nicio notificare din partea autoritãților competente în legãturã cu comiterea unei infracțiuni'. Francesco Schettino, aflat în prezent în arest la domiciliu, a fost acuzat de omor prin imprudențã, naufragiu și abandonarea navei.

Opt angajați ai companiei Costa Crociere sunt acuzați în ancheta privind naufragiul Costa Concordia, în care 32 de persoane au murit, între care și o fetițã de cinci ani, la 13 ianuarie în apropierea insulei italiene Giglio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
17
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău