Comandantul armatei ucrainene spune că „nimeni și nimic nu ne va opri” în eforturile de recucerire a teritoriului ocupat de ruși

  • 14 Octombrie 2022 15:24
Comandantul armatei ucrainene spune că „nimeni și nimic nu ne va opri” în eforturile de recucerire a teritoriului ocupat de ruși

Câmpul de luptă este „complicat, dar controlat”, în timp ce forțele ucrainene își continuă contraofensiva pentru a recuceri părți ale țării confiscate de Rusia în primele zile ale invaziei Moscovei, a declarat joi comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Valerii Zaluzhnyi, relatează CNN.

„În bătălii crâncene, sub ploaia de oțel a obuzelor rusești, ne-am păstrat fiecare bucată de pământ. Am oprit asaltul inamicului și am îngropat mitul despre invincibilitatea armatei ruse. Iar acum ni le recuperăm pe ale noastre. Nimeni și nimic nu ne va opri”, a declarat Zaluzhnyi într-o postare pe Twitter, scrie G4Media.

Zaluzhnyi a spus că iarna trecută „face deja parte din istoria lumii”.

„Am rezistat atacului unui inamic puternic. Am arătat ce înseamnă să fii ucrainean, să ai curajul de a lupta pentru libertatea ta”, a spus el.

În cel mai recent indiciu că trupele rusești se confruntă cu avansurile ucrainene, Moscova a declarat joi că forțele sale vor ajuta la evacuarea locuitorilor din regiunea Herson, ocupată în sud, către alte zone.

Armata ucraineană a desfășurat o contraofensivă în Herson și în estul țării, recuperând teritoriile care fuseseră ocupate de Rusia, precum și lovind infrastructuri critice precum poduri și căi ferate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău