Comandantul Armatei Naționale participă la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

  • 17 Ianuarie 2018 11:15
Comandantul Armatei Naționale participă la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

Șeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Cutie, participă, în perioada 16-17 ianuarie curent, la cea de-a 178-a Reuniune a Comitetului Militar al NATO în formatul șefilor statelor majore generale ale țărilor membre a Alianței Nord Atlantice și statelor partenere.

Programul evenimentului, care se desfășoară la Bruxelles, cuprinde subiecte referitoare la problemele actuale în domeniul apărării și securității la nivel mondial, provocările și amenințările curente și contribuția Alianței la prevenirea acestora, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. 

De asemenea, șefii apărării participă la o serie de sesiuni dedicate parteneriatelor NATO cu Ucraina, Georgia și cu statele partenere participante la Dialogul Mediteranean și la inițiativa „Platforma de Interoperabilitate”, la care Republica Moldova a aderat în 2014.

În timpul aflării la Bruxelles, comandantul Armatei Naționale s-a întâlnit cu omologii săi din România și Ucraina, generalul Nicolae-Ionel Ciucă și, respectiv, generalul Viktor Mujenko. Dialogurile s-au axat pe situația internă și regională, relațiile bilaterale pe segment militar și perspectivele de colaborare în domeniu.

Conferința Comitetului Militar are loc de două ori pe an la sediul NATO de la Bruxelles, la nivelul șefilor de stat major. Scopul evenimentului este discutarea operațiunilor și misiunilor conduse de NATO și consilierea militară asupra modului în care Alianța poate face față provocărilor globale de securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău