Columbia: O casă construită cu susul în jos atrage vizitatorii aflați în căutarea unei distracții după lockdown

  • 25 Ianuarie 2022 12:06
Columbia: O casă construită cu susul în jos atrage vizitatorii aflați în căutarea unei distracții după lockdown

O casă construită cu susul în jos în localitatea Guatavita din Columbia, nu departe de capitala Bogota, fascinează imaginația vizitatorilor în căutarea unei distracții după restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, informează Reuters luni, citat de AGERPRES.

În interiorul casei, proiectată de proprietarul său, austriacul Fritz Schall, care trăiește în Columbia alături de familie, turiștii merg pe tavan în locul unde în mod normal ar fi podeaua, iar piesele de mobilier se află dedesubtul lor.

''Toată lumea s-a uitat la mine de parcă aș fi fost nebun, nu credeau ceea ce spuneam'', a declarat Schall. ''Am spus 'Voi face o casă cu susul în jos', iar ei mi-au zis 'Bine, domnule, n-ai decât''.

 Ideea construirii unei astfel de case i-a venit lui Schall după o excursie în Austria natală, însoțit de nepoți, în 2015, unde au văzut o casă asemănătoare.

Deși pandemia de coronavirus a îngreunat construcția casei, a fost în cele din urmă finalizată la începutul acestui an, a spus Schall.

''Pandemia ne-a încetinit puțin, dar acum este gata și am inaugurat-o în urmă cu trei săptămâni'', a mai spus Schall.

Pentru vizitatorii epuizați de pandemie și de măsurile restrictive, printre care lockdown-uri și interdicții de circulație, casa cu susul în jos oferă câteva momente de detașare.

''Am trecut printr-o pandemie, am ieșit din lockdown, îi ajută pe oameni să se bucure de un moment de relaxare'', a spus Lina Gutierrez, una dintre persoanele care au vizitat casa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău